לאיכות הסביבה ←

מיגון קרינה

אנו חשופים לקרינה אלקטרומגנטית שנפלטת ממקורות רבים כגון קווי מתח גבוה, מכשירי חשמל ביתיים, שנאים, לוחות חשמל ועוד. לקרינה אין ריח, צליל או טעם, אבל אנחנו כן מושפעים ממנה וכדי לגלות אותה יש לבצע בדיקות לאיתור הקרינה – ועדיף בדיקות חיזוי קרינה שיקדימו רפואה למכה – ולהתמגן מפניה בהתאם.

מיגון קרינה מפני שדות אלקטרומגנטיים (קרינה בלתי מייננת) מחייבים שימוש במתכות אשר מונעות את מעבר הקרינה דרכם, כך הציבור, עובדים וכל מי שחשוף לקרינה יהיה חשוף רק ברמות המותרות והמומלצות על פי הסף שנקבע על ידי המשרד להגנת הסביבה.

השפעת הקרינה על הציבור

מחקרים מסוימים גורסים כי חשיפה לקרינה בלתי מייננת במשך זמן ובעוצמה מספקת יכולים להוביל לתחלואה, זאת אף על פי שמחקרים אחרים עוד לא איששו או הוכיחו זאת, בייחוד באשר לחשיפה מתונה לקרינה.

כבר בסוף המאה הקודמת, קישרו גופי ציבור בין חשיפה לקרינה ובין סיכונים בריאותיים ובעיקר בין החשיפה לתחלואה בסרטן אצל ילדים, הרגישים יותר לקרינה ממבוגרים, ולכן גם המשרדים הממשלתיים פעלו כדי לייצר תקנות הפועלים על פי עיקרון הזהירות המונעת ועל כל מוסד לפעול על פיהן.

כיצד מתבצע המיגון בפועל?

המיגון מתבצע על ידי התקנת רשת ממתכת לה יש חורים בגדלים המותאמים לאורך גל הקרינה. אם רוצים להעלות בדמיון דבר דומה, ניתן לחשוב על צורת המיקרוגל ואיך שהוא בנוי בתוכו עם רשת המתכת שבו. כמו כן, ישנם צבעים שאותם ניתן למרוח במקומות ייעודיים – והם חוסמים את הקרינה שמאחורי קיר בלוקים או בטון – כאשר במקרים אחרים מתאימים דווקא וילונות לחסימת הקרינה.

אנו בחברת גרין לייט מבצעים בדיקות ומיגון קרינה בשימוש טכנולוגיות מתקדמות ותוך היכרות רבת שנים עם התחום. אנו מספקים שירות מקצועי, יעיל, מקיף ואדיב עבור כל לקוחותינו, נשמח לראות אותך ביניהם, אנו זמינים כבר עכשיו לעמוד לרשותך.